Post-icon Created with Sketch. dropdown Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Sluiten-icon Created with Sketch. primairy servicing Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Fill 1 Created with Sketch. Page 1 Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. Video icon Facebook Created with Sketch.

Marnix aan het woord

Marnix Uhl - Account Director

Marnix aan het woord

Als Account Director ben ik verantwoordelijk voor relaties in de financiële sector. Afkomstig uit het bankwezen en de consultancy kwam ik binnen Vesting Finance terecht in een omgeving waar enorm veel kansen liggen; voor onze relaties en dus ook voor mij als medewerker.

Marnix Uhl

Account Director

Je ziet de tendens dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen steeds ‘leaner en meaner’ gaan werken, terwijl veel mankracht nodig is om hun dienstverlening maar ook de zorgplicht naar hun klanten optimaal uit te voeren. Het gevolg is dat de operationele support in toenemende mate veelal bij derden komt te liggen, zoals bij Vesting Finance. Wij richten ons daarom niet alleen meer op credit management, waar we van oudsher sterk in zijn, maar ook op de servicing van financials en zakelijke dienstverleners.

Daarbij nemen wij taken van onze relaties over, variërend van facturatie tot incasso en alle stappen die daartussen zitten. Maar we nemen ook delen van portefeuilles over wanneer banken hun balansverhoudingen willen verbeteren of restvorderingen willen onderbrengen bij een daarin gespecialiseerde partij. Eenvoudiger gezegd moeten banken voldoen aan zwaardere eisen dan voorheen, denk aan de Basel-regelgeving. Het aanbieden van deze portefeuilles is dan aantrekkelijk. Naast de overname van assets, zoals hypotheken of consumptieve kredieten, kunnen we ook de dagelijkse servicing van dit klantenbestand uitvoeren met een ervaren mid- en back-office team. Zo gaat de overgang van een portefeuille niet ten koste van de dienstverlening die de klant gewend was te krijgen. Daarnaast zien we ook een sterke opkomst van online labels die goed zijn in de zogenoemde front-office, de verkoop, maar die de volledige administratieve verwerking en servicing willen uitbesteden. Dat is een nieuwe ontwikkeling waarin wij volop actief zijn!

Kennis op peil

Ik ga met ongelooflijk veel plezier naar mijn werk. Dat komt doordat Vesting Finance groot genoeg is om er zeer professionele standaarden op na te houden, maar ook klein genoeg om pragmatisch te werken. Dat geeft veel slagkracht. Tegelijkertijd vergt deze business veel van je. Omdat ICT een zo belangrijke component van onze dienstverlening is, moet je je kennis voortdurend op peil houden. Een groot voordeel is dat iedereen bereid is kennis te delen. En ik zie dat collega's opvallend nieuwsgierig zijn naar de ontwikkelingen in de branche. Er heerst geen afwachtende houding, maar meer een eagerness om te zien wat er gaat gebeuren en wat dit betekent voor ieders eigen functie. Iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening maar die buiten de traditionele paden wil treden, raad ik van harte aan eens te kijken naar de loopbaanmogelijkheden binnen onze organisatie. Dit vak in opkomst biedt heel veel kansen.

Vesting Finance is groot genoeg om er zeer professionele standaarden op na te houden, en klein genoeg om pragmatisch te werken.

Heeft u een vraag over werken bij Vesting Finance?

Neem contact op met onze Recruiters. Stuur ons een bericht via onderstaande knop.

Wij zoeken gespecialiseerde professionals

Benieuwd naar de vacatures in uw vakgebied?