r

Credit Agricole Consumer Finance NL en Vesting Finance starten outsourcing partnership.

Credit Agricole Consumer Finance NL (CACF) heeft de servicing van haar lening portefeuille in Nederland uitbesteed aan Vesting Finance (VF). CACF besteedt haar operationele activiteiten uit om verdere efficiëntie in haar bedrijfsvoering door te voeren. CACF koos voor Vesting Finance na een zorgvuldig selectieproces, begeleid door KPMG. Vesting Finance biedt specifieke kennis in het beheren van Consumer Finance portefeuilles en borgt hiermee de kwaliteit van de bestaande dienstverlening van CACF. Tevens is een belangrijk onderdeel van deze transactie de overgang van het betrokken personeel.
Chantal Vesting Medewerker
Chantal
23/9/2024
5 min leestijd

Per vandaag, 23 september, heeft Credit Agricole Consumer Finance NL (CACF) de servicing van haar lening portefeuille in Nederland uitbesteed aan Vesting Finance (VF). De afgelopen maanden hebben de teams van CACF en VF intensief samengewerkt om een succesvolle migratie te laten plaatsvinden en zijn hierbij ondersteund door Bolt it voor wat betreft de technische migratie.

Afgelopen jaar al heeft CACF besloten haar operationele activiteiten uit te besteden om verdere efficiëntie in haar bedrijfsvoering door te voeren. Na een zeer intens en zorgvuldig selectieproces, begeleid door KPMG, heeft CACF voor Vesting Finance gekozen om de kwaliteit van de bestaande dienstverlening te borgen en te profiteren van de specifieke kennis die Vesting Finance biedt in het beheren van Consumer Finance portefeuilles.

Een belangrijk onderdeel van deze transactie is de overgang van het betrokken personeel. De nieuwe collega’s die overkomen naar Vesting Finance zijn vanochtend verwelkomd in het recent geopende Vesting Finance kantoor in Amsterdam dat bewust gekozen is in hetzelfde pand als waar CACF al jaren kantoor houdt.

Frank IJntema, CEO CACF NL
‘Met de keuze voor Vesting Finance kiezen we voor een partner met een duidelijke specialiteit in consumer finance servicing. Vesting Finance heeft zich tijdens het RFP proces en ook in de periode erna bewezen als een betrouwbare en professionele partner met expertise in de gehele keten van onze dienstverlening. De keuze om te outsourcen is een strategisch belangrijke beslissing geweest, zeker ook met het oog op onze verplichtingen richting al onze stakeholders. Het is voor ons van belang om een partner te hebben die compliant is met alle geldende wet- en regelgeving en tegelijkertijd wendbaar genoeg om ons te ondersteunen in het continu veranderende consumentenlandschap waarin we actief zijn. We zijn ervan overtuigd met Vesting Finance de juiste partij te hebben geselecteerd.’


Reza Atighi, CEO Vesting Finance:
‘De afgelopen periode hebben we vanuit Vesting Finance sterk ingezet op het leveren van hoge kwaliteit van onze dienstverlening voor zowel onze opdrachtgevers als hun klanten. We zien in de keuze van CACF voor Vesting Finance de bevestiging dat onze strategie de juiste is. We zijn de afgelopen periode natuurlijk zeer intensief met elkaar opgetrokken en hebben CACF leren kennen als een zeer bekwame en prettige partner. We kijken er dan ook zeer naar uit om de nieuwe collega’s te verwelkomen en de klanten van CACF van dienst te zijn.’